J.W. (WILLY) SLUITER


Artists

Biography

J.W. (WILLY) SLUITER
1873 Amersfoort - 1949 Den Haag

In het interbellum worden de Alpen niet alleen ontsloten als een plek om te kuren, maar wordt ook de wintersport bij de beau monde populair, zeker na de Olympische Spelen van 1928 in St. Moritz. De Zwitserse Alpen waren geciviliseerd en zodanig gecultiveerd dat ze de nieuwe wintertoerist konden vermaken.

Berggidsen die in het verleden de winter hadden doorgebracht met het in de olie zetten van hun bergschoenen en het oprollen van touwen, bekwaamden zich in het nieuwe spel waarbij je over met kristallen bedekte weilanden naar beneden gleed. Zij kenden onderweg iedere steen en iedere den en zorgden er voor dat gasten aan het einde van de dag weer veilig terug kwamen om zich te kunnen gehagen bij haardvuur, glühwein en lokale delicatessen. Al snel bleek dat ook diegenen die verkozen om niet te gaan skiën, toch konden deelnemen aan het wintervermaak en werd de après-ski zo belangrijk als het skiën zelf. Het duurde niet lang, of de stadjes werden buitenposten van de mondaine glitter en bijbehorende filialen van Zürichse banken en juwelierswinkels.

In zijn tekeningen van de welgestelde toeristen in Davos en St. Moritz toont Willy Sluiter zich chroniqueur van zijn tijd.

1 results sorted by artist. Showing results 1 - 1.